Stacks Image 7400
Het Bundesliga team van SUA Witten

Bundesliga

Door afgelopen weekend ook de 5e ronde van de Duitse Bundesliga te winnen hebben wij ons verzekerd van een plek in de finale ronde 💪🏼. Die 5e ronde was uit tegen Spremberg (aan de Poolse grens).

Het was een spannende strijd. Onze eerste drie opgestelde gewichten verloren en zo kwamen wij op een 3-0 achterstand. De volgende drie potten werden echter door ons team binnengehaald, en bij een gelijke stand van 3-3 mocht ik de laatste pot voor de pauze judoën. Deze partij was tegen de Pool Damian Szwarnowiecki (5e op de WK). De partij ging lang gelijk op maar 5 seconden voor tijd wist ik met een houdgreep de partij naar me toe te trekken. Tussenstand werd 3-4 in ons voordeel.

Na de pauze met een andere teamopstelling stonden wij met 6-7 voor toen ik de afsluitende partij moest judoën. Bij verlies zou het dus een gelijkspel worden. Wederom was Szwarnowiecki mijn tegenstander. Dit keer wist ik met twee wazari’s de partij te beslissen, waardoor ons team met 6-8 heeft gewonnen en we ons van een plek in de finaleronde hebben verzekerd. Lekker klaargestoomd voor de European Open op 2 Juni in Roemenië. 💪🏼💪🏼
Read More...
Stacks Image 7393

Bundesliga

Vandaag Koningsdag gevierd in Hannover tijdens de derde ronde van de Bundesliga. Als team (SUA Witten Judo) namen we het op tegen JT Hannover.

Tijdens mijn eerste partij was ik ervan overtuigd dat ik mijn tegenstander op verschillende manieren een punt kon geven. Zo kwam ik na een voetveeg dan ook op voorsprong. Vervolgens kreeg ik tot twee keer toe een punt tegen, beide erg discutabel en in mijn ogen (en zoals later bleek ook in die van de tegenstanders) niet terecht. Achteraf gezien had ik meer behouden moeten judoën en met meer rust deze partij moeten afmaken.

Helaas mocht ik tijdens de tweede ronde geen revanche nemen want er werd door de tegenpartij een andere judoka opgesteld tot 81 kg. Deze wist ik binnen een minuut een vol punt te geven (zie filmpje).

Als team wonnen wij met 8 tegen 6 en zijn we vooralsnog ongeslagen in dit seizoen van de Bundesliga.
Read More...
Stacks Image 7363

Grand Prix Antalya

Het afgelopen weekend in Antalya is het niet zo gegaan als waar ik voor kwam. Voorbereiding was goed en ik voelde mij topfit.

De eerste ronde stond ik tegen de Georgiër Luka Maisuradze. Al vroeg in de partij wist hij goed gebruik te maken van een moment en mij een punt te geven. Later won hij ook van de huidige Olympisch kampioen (Khasan Khalmurzaev) en uiteindelijk schreef hij het toernooi op zijn naam. Flink balen want ik was er klaar voor om veel meer te laten zien. Maar zo kan het gaan, helaas…
Read More...
Stacks Image 7311
Foto's: © BilderdienstBonn

Bundesliga

Gisteren mijn eerste twee potten in de Bundesliga gedraaid voor dit seizoen. Dit jaar kom ik uit voor een nieuw team (SUA Witten Judo). Het was een warm welkom en de sfeer zat er goed in!

In de Bundesliga bestaat een team uit zeven judoka’s, in elke gewichtsklasse één. De teams die tegen elkaar staan vechten twee keer tegen elkaar. Als team namen we het op tegen Bayer Leverkusen. Ik werd twee keer opgesteld en won mijn potten overtuigend met ippon. We wonnen met 10 tegen 4.

Een mooie warming up voor de Grand Prix in Antalya waar ik komend weekend aan zal deelnemen!
Read More...
Stacks Image 7221
Ippon tegen Doukkali, foto: Sabau Gabriela ©

Grand Prix Marrakech

Goede potten gedraaid afgelopen weekend tijdens de Grand Prix in Marrakech!

Mijn eerste partij was tegen de Fransman Arman Khalatian. Zonder risico te nemen wist ik hem tot twee keer toe op z'n zij te gooien en de partij te winnen.
Read More...
Stacks Image 7272

Grand Slam Düsseldorf

Dit weekend mee mogen draaien op het allerhoogste niveau. Hele ervaring rijker maar helaas de Grand Slam in Düsseldorf niet zo afgesloten als waar ik voor kwam. Eerste ronde stond ik tegenover Del Orbe Cortorreal uit de Dominicaanse Republiek. Ik begon scherp en voelde me topfit. Ook in de partij voelde ik mij sterker waardoor ik diep in de nek doorpakte. Vervolgens zette ik een uchi mata in die hij knap wist over te nemen. Later in de partij scoorde hij nog een half punt en wist de partij te winnen.

Op dit niveau wordt er veel minder risico genomen. Waar ik nu nog voor het volle punt ga met worpen waarbij ik relatief veel risico neem, moet ik leren om mijn rust te bewaren en het goede moment af te wachten. Helaas moet je het op de harde manier leren.

Maandag tot en met woensdag nog flink aan de bak in Duitsland voor de trainingsstage die bij het toernooi hoort. Leermomenten meenemen en klaarstomen voor de Grand Prix in Marrakech over twee weken!
Read More...
Stacks Image 7281

European Open Rome

Rome dit weekend teleurstellend afgesloten. Tijdens mijn eerste partij scoorde ik al vrij snel een punt. Borchashvili wist vervolgens de score gelijk te maken. Hierna wilde ik te graag voor het punt gaan omdat ik het gevoel had dat deze eraan zat te komen. Mijn aanval werd overgenomen en zo verloor ik deze partij. Dit was een harde klap omdat ik ervan overtuigd was dat ik meer uit dit toernooi had kunnen en willen halen.

Hierop terugkijkende had ik op dat moment meer mijn rust moeten bewaren. Ondanks dat het maar 1 partij was heb ik hier veel van geleerd. Mijn conditie, kracht en judo gevoel zit goed. Dit positieve gevoel ga ik meenemen naar de Grand Slam in Düsseldorf van aanstaande zaterdag.
Read More...
Stacks Image 7163

Mittersill

Trainingskamp in Mittersill 🇦🇹
5 zware trainingsdagen met de wereldtop in een veel te koude hal. Klaargestoomd voor dit seizoen, dat echt gaat beginnen op 17 februari in Rome 💪🏻💪🏻🇮🇹
Read More...
Stacks Image 7157

The Hague Grand Prix

Sinds vorig jaar heeft Nederland eindelijk weer een Grand Prix, oftewel één van de meest prestigieuze judotoernooien van de wereld. De 'The Hague Grand Prix' maakt deel uit van de IJF World Tour en behoort daarmee tot de vijftien belangrijkste evenementen in het internationale topjudo. Op deze toernooien kan je rankingpunten verdienen voor de wereldranglijst. De lijst der lijsten.

Jim staat tot nu toe nog niet op deze lijst, maar voor zijn deelname krijgt hij 6 punten en komt hij dus in ieder geval op de lijst. Jim zou echter Jim niet zijn als hij er vandaag middels een gewonnen partij niet nog wat extra puntjes bij zou willen sprokkelen ...
Read More...
 Pagina 1  >>