Stacks Image 7221
Ippon tegen Doukkali, foto: Sabau Gabriela ©

Grand Prix Marrakech

Goede potten gedraaid afgelopen weekend tijdens de Grand Prix in Marrakech!

Mijn eerste partij was tegen de Fransman Arman Khalatian. Zonder risico te nemen wist ik hem tot twee keer toe op z'n zij te gooien en de partij te winnen.
Read More...
Stacks Image 7272

Grand Slam Düsseldorf

Dit weekend mee mogen draaien op het allerhoogste niveau. Hele ervaring rijker maar helaas de Grand Slam in Düsseldorf niet zo afgesloten als waar ik voor kwam. Eerste ronde stond ik tegenover Del Orbe Cortorreal uit de Dominicaanse Republiek. Ik begon scherp en voelde me topfit. Ook in de partij voelde ik mij sterker waardoor ik diep in de nek doorpakte. Vervolgens zette ik een uchi mata in die hij knap wist over te nemen. Later in de partij scoorde hij nog een half punt en wist de partij te winnen.

Op dit niveau wordt er veel minder risico genomen. Waar ik nu nog voor het volle punt ga met worpen waarbij ik relatief veel risico neem, moet ik leren om mijn rust te bewaren en het goede moment af te wachten. Helaas moet je het op de harde manier leren.

Maandag tot en met woensdag nog flink aan de bak in Duitsland voor de trainingsstage die bij het toernooi hoort. Leermomenten meenemen en klaarstomen voor de Grand Prix in Marrakech over twee weken!
Read More...
Stacks Image 7281

European Open Rome

Rome dit weekend teleurstellend afgesloten. Tijdens mijn eerste partij scoorde ik al vrij snel een punt. Borchashvili wist vervolgens de score gelijk te maken. Hierna wilde ik te graag voor het punt gaan omdat ik het gevoel had dat deze eraan zat te komen. Mijn aanval werd overgenomen en zo verloor ik deze partij. Dit was een harde klap omdat ik ervan overtuigd was dat ik meer uit dit toernooi had kunnen en willen halen.

Hierop terugkijkende had ik op dat moment meer mijn rust moeten bewaren. Ondanks dat het maar 1 partij was heb ik hier veel van geleerd. Mijn conditie, kracht en judo gevoel zit goed. Dit positieve gevoel ga ik meenemen naar de Grand Slam in Düsseldorf van aanstaande zaterdag.
Read More...
Stacks Image 7163

Mittersill

Trainingskamp in Mittersill 🇦🇹
5 zware trainingsdagen met de wereldtop in een veel te koude hal. Klaargestoomd voor dit seizoen, dat echt gaat beginnen op 17 februari in Rome 💪🏻💪🏻🇮🇹
Read More...
Stacks Image 7157

The Hague Grand Prix

Sinds vorig jaar heeft Nederland eindelijk weer een Grand Prix, oftewel één van de meest prestigieuze judotoernooien van de wereld. De 'The Hague Grand Prix' maakt deel uit van de IJF World Tour en behoort daarmee tot de vijftien belangrijkste evenementen in het internationale topjudo. Op deze toernooien kan je rankingpunten verdienen voor de wereldranglijst. De lijst der lijsten.

Jim staat tot nu toe nog niet op deze lijst, maar voor zijn deelname krijgt hij 6 punten en komt hij dus in ieder geval op de lijst. Jim zou echter Jim niet zijn als hij er vandaag middels een gewonnen partij niet nog wat extra puntjes bij zou willen sprokkelen ...
Read More...
Stacks Image 7140

EK -23 in Győr

Jim z’n jaardoel, zich plaatsen voor het Europees Kampioenschap tot 23 jaar, is bereikt en vandaag is het dan zover. In Győr, Hongarije.

Hij is als vijfde geplaatst want blijkbaar werd er ook naar de wereldranglijst gekeken, en het toernooi is zeer sterk bezet. Zodoende zit hij in een poule met de Rus Turpal Tepkaev, de nieuwe nummer 1 van de Europese ranglijst (Jim staat nu tweede).
Read More...
Stacks Image 548
People's Palace, Glasgow

European Open Glasgow

De volgende stap na al Jim z'n European Cups, is een European Open. Hier kan je punten halen voor de Wereldranglijst, in plaats van voor de Europese ranglijst (die hij nu een jaar heeft aangevoerd). Vandaag is hiertoe z’n eerste kans, op de European Open in Glasgow.
Read More...
Stacks Image 7067

NK

Vanaf begin deze maand woont Jim op Papendal en is hij weer begonnen met judo en krachttraining. De acht weken daarvoor moest hij herstellen van een gescheurde buikspier en heeft hij helemaal niets gedaan. Ook wel eens fijn, maar afbreken gaat wel een stuk sneller dan opbouwen.
Read More...
Stacks Image 7070

Bundesliga (kampftag 7)

Op naar Holle vandaag voor de op één na laatste wedstrijddag van de Duitse Bundesliga. Jim's team 'Judo in Holle' staat nog steeds tweede van Groep Noord (de beste twee van zowel Noord als Zuid gaan door naar de finale) maar ontmoet vandaag de gedoodverfde winnaar: het Hamburger Judo-Team. Jim is na z’n gescheurde buikspier zijn trainingen weliswaar langzaam aan het opbouwen maar heeft nog nul wedstrijdritme.
Read More...
Stacks Image 7048

Papendal

Precies twee jaar na de veelbesproken centralisatie van het Nederlandse topjudo op Papendal, sluit Jim zich hierbij aan. Eerder had hij vanwege z’n studie bedankt voor de eer, maar na het halen van zijn bachelor lijkt dit nu een logische volgende stap.
Read More...
Stacks Image 6942

Senior European Cup Saarbrücken

Vandaag is het laatste toernooi voor de zomervakantie, de Senior European Cup Saarbrücken. Het bijzondere van dit toernooi is dat het ieder jaar sterker bezet lijkt te worden.
Read More...
Stacks Image 6924

Bundesliga (kampftag 6)

Vandaag is de zesde wedstrijddag van de Duitse Bundesliga. De vijfde heeft Jim laten schieten omdat hij toen volop aan het afstuderen was. Gisteren heeft hij z’n BEP (Bachelor Eindproject) gepresenteerd en ingeleverd, en aanstaande donderdag krijgt hij z’n cijfer en weet hij of hij z’n bachelor heeft gehaald…
Read More...
Stacks Image 6886
Schloss Drachenburg

Bundesliga (kampftag 4)

Toen hij klein was wilde Jim alleen toernooien doen die binnen het uur aan te rijden waren, anders deed hij er gewoon niet aan mee. Steevast vroeg hij al bij de eerste rotonde dan ook of we er al bijna waren :) Die tijd is allang voorbij. Vandaag rijdt hij dan ook even op en neer naar Bonn om z’n Duitse team ‘Judo in Holle’ te versterken op hun vierde wedstrijddag van de Bundesliga, één van de zwaarste teamcompetities ter wereld.
Read More...
Stacks Image 5225

Bundesliga (kampftag 3)

De derde wedstrijddag van de Bundesliga is een thuiswedstrijd (in Holle) tegen Universitäts- Judo- und Kampfsportclub Potsdam, kortweg UJKC Potsdam.
Read More...
Stacks Image 622

Liga Nacional de Clubes III

Ondanks dat Jim momenteel aan het afstuderen is vliegt hij dit weekend toch nog even heen en weer naar Madrid om z’n Spaanse club te steunen in de hoogste klasse van de Spaanse teamcompetitie. Vandaag is de derde en laatste wedstrijddag.
Read More...
 Pagina 1  >>