Image

Bundesliga (kampftag 1)

Jim is ook dit jaar weer ingehuurd door een Duits team (Judo in Holle) om mee te strijden in de hoogste klasse van de sterk bezette Duitse Bundesliga. Er zijn dit jaar meer deelnemende clubs en dus zijn er maar liefst 9 wedstrijddagen. Vandaag begint het met een thuiswedstrijd in Holle tegen SUA Witten, waar ze al drie jaar op rij van hebben verloren.

Een team bestaat uit 7 judoka’s in verschillende gewichtsklassen, die allen een keer vóór de pauze en een keer ná de pauze in actie komen. 14 partijen totaal dus.

Omdat je slechts twee buitenlanders voor en twee na de pauze mag inzetten, en ze vier buitenlanders hebben ingehuurd, hebben ze besloten om Jim voor de pauze aan de kant te houden. Voor team Holle gaat zodoende in Jim z’n klasse tot 81 kilo de ervaren Duits kampioen Soshin Katsumi (29) het opnemen tegen de Belg Matthias Casse. Katsumi verliest helaas de partij en de ruststand komt op 3 tegen 4 in het nadeel van team Holle.

1

Jim komt als allerlaatste in actie bij een achterstand van 6 tegen 7 en kan bij winst de stand dus gelijk trekken. Ook hij treft Matthias Casse. Casse is 21 en werd vorig jaar wereldkampioen junioren. Laatste keer dat ze elkaar troffen was op de Grand Prix van Den Haag, waar de winst naar Casse ging.

Jim heeft trouwens nog steeds last van z'n hiel, en heeft hier dan ook een gel hieltje (dat je normaal in je schoen legt) onder z’n voet getaped. Voelt stukker beter.

Casse is een sterke en technisch allround judoka. De inzetten gaan over en weer, maar blijven allen zonder score. Jim scoort bijna een punt met een beenveeg maar Casse weet in de lucht naar z’n buik te draaien. Casse zet veelvuldig en bliksemsnel lage schouderworpen in maar ook deze weet Jim allemaal te blokkeren.

Veel actie dus en een aantrekkelijke pot om te kijken. Ze zijn duidelijk aan elkaar gewaagd. Met nog een paar seconden op de klok meldt de commentator dat we zo de golden score in zullen gaan. Maar juist dan zet Casse nog eenmaal een lage schouderworp in. Jim neemt de worp echter schit-te-rend over en werpt Casse op z’n rug. Het thuispubliek en z’n team worden uitzinnig van vreugde als Jim de winst weet te pakken en de stand gelijk weet te brengen. 7-7 dus, maar op wedstrijdpunten (voor een ippon krijg je er bijvoorbeeld 10, voor een waza-ari 7) winnen ze met 67-61. Een voor ‘Judo in Holle’ historisch resultaat. Het bleef er nog lang unruhig :)
Jim (geel/rood) neemt lage schouderworp over
Back