Stacks Image 551

Bundesliga (kampftag 2)

Boven: team 'Judo in Holle' met Jim als achtste van links (foto: Katrin Stille)
Vandaag weer op en neer naar Duitsland voor de tweede wedstrijddag van de Bundesliga. Tegenstander is het team van TSV Bayer 04 uit Leverkusen dat een thuiswedstrijd speelt.
Schema is bekend. Zeven wedstrijden in verschillende gewichtsklassen vóór de pauze en zeven erna. Je mag echter bij deze 14 partijen slechts 4x een buitenlandse judoka opstellen. Aangezien ze er drie hebben ingehuurd, kunnen ze niet allemaal twee partijen draaien.
De wedstrijd voor de pauze besluit team 'Judo in Holle’ om Jim aan de kant te houden en hun eigen judoka, Soshin Katsumi (29), in te zetten. Tegenstander is Robin Gutsche. Gutsche blijkt echter te sterk voor Katsumi, hij scoort twee punten en wint dus op ippon de partij

1

De wedstrijd na de pauze is de beurt aan Jim om het op te nemen tegen Gutsche, die trouwens ook blijkt te studeren want vorig jaar won hij de European University Games in Portugal. Iets waar Jim (tenminste, als er 36 uur in een dag had gezeten) ook aan mee had kunnen doen.

Als hij aan de beurt is staan ze 4 tegen 7 voor en kan Jim bij winst de wedstrijddag beslissen. Er is geen live-stream en dus moet het thuisfront het doen met het continue verversen van de pagina van de Duitse Judobond waar de scores op worden bijgehouden.

Jim ging beginnen met judo en het thuisfront met het verversen van de pagina. Toen na tien seconden de pagina opnieuw was geladen stond de winnaar er echter al op. Huh? Jim wint van Gutsche in negen seconden! Dit moest een voetveeg geweest zijn. En ja hoor, na wat app-contact bleek dit later inderdaad het geval te zijn :) Knap, want Gutsche is een zeer goede judoka.

Later stond in het wedstrijdverslag van Judo in Holle: 'Spektakulär waren die neun Sekunden Kampfzeit von Jim Heijmann, der seinen Gegner durch einen Bilderbuch Fußfeger auf der Bananenschale ausrutschen ließ.'

Uiteindelijk won team Holle met 4 tegen 10 en kon Jim snel en tevreden weer terug naar huis gaan rijden, want daar was het ‘Twenty-one dinner’ van z'n vriendin Julie inmiddels al lang en breed begonnen. Zes uur rijden voor negen seconden judo, je moet er wel wat voor over hebben…
Back