Stacks Image 6924

Bundesliga (kampftag 6)

Vandaag is de zesde wedstrijddag van de Duitse Bundesliga. De vijfde heeft Jim laten schieten omdat hij toen volop aan het afstuderen was. Gisteren heeft hij z’n BEP (Bachelor Eindproject) gepresenteerd en ingeleverd, en aanstaande donderdag krijgt hij z’n cijfer en weet hij of hij z’n bachelor heeft gehaald…

Tegenstander van vandaag is KSC ASAHI Spremberg. Eenmaal eerder troffen ze elkaar en toen werd het 7-7. Spremberg ligt dichtbij de Poolse grens en is zo’n 8 uur rijden. Jim is eerst naar z’n team in Holle gereden en toen daarvandaan met een grote touringbus met Holle fans en judoka’s richting Spremberg.


Jim mag in een kakofonie van thuispubliek-trommels de spits afbijten tegen Johannes Kruse (29). Ondanks dat hij vanwege z’n studie weinig heeft gejudood de laatste tijd lijkt Jim de controle te hebben. Na 45 seconden zet hij een beenveeg in, en met succes. Kruse gaat op z’n rug en Jim wint partij.

Jim (zwarte broek) veegt Kruse


Omdat er slechts 4 keer een buitenlander bij de 14 wedstrijden mag worden ingezet is het spannend of Jim ook na de pauze weer zal worden ingezet. Dit blijkt (zeker gezien de reistijd) gelukkig wel het geval. Zijn tegenstander is nu Johannes Karsch (30). Wederom lijkt het Jim weinig moeite te kosten. Al snel scoort hij 1-0 met een uchi-mata en vervolgens maakt hij na slechts 25 seconden wedstrijdtijd z’n tweede en winnende punt met een offerworp.

Jim (zwarte broek) werpt Karsch

Uiteindelijk wint team Judo in Holle met 4-10 en behouden ze hun tweede plaats in Groep Noord. Nu is het zomerstop en in september volgen er nog twee wedstrijddagen (eerst tegen het onverslaanbaar geachte Hamburg en dan tegen Hertha Walheim). Uiteindelijk gaan de beste twee van beide groepen (Noord en Zuid) naar de halve finales. Het zal er dus zeker nog om gaan spannen.
Back