Stacks Image 7525

Universiade, Napels

Afgelopen weekend voor het eerst deelgenomen aan de Universiade in Napels. Een bizar groot multi-sportevenement met zo'n 9300 atleten. Dit toernooi telde niet mee voor de wereldranking. De Universiade stond in de kalender om meer wedstrijdervaring op te doen op hoog niveau.

Mijn eerste partij was ik geloot tegenover een Armeen (Boris Shatveryan). Mijn eerste inzet (uchi mata) van deze partij was gelijk goed voor een ippon. Zo ging ik met een goed gevoel snel door naar ronde twee.

In ronde twee stond ik tegenover de Azerbeidzjaan Murad Fatiyev, die het internationaal ook goed doet. Van te voren leek dit een lastige partij te worden, alleen binnen een halve minuut zette hij een worp in die ik gelijk vol overnam. Zo wist ik de wedstrijd snel te beëindigen.

De derde ronde was tegen Abas Azizov. Een verschrikkelijk sterke Rus waar ik geen grip op wist te krijgen. Hij wist erg handig mijn pakking los te maken voordat ik een aanval kon maken. Daarom kreeg ik ook straffen voor niet aanvallen. Het lukte mij niet om mijn judo tijdens deze partij zo aan te passen dat ik wel grip op hem kreeg. Zodoende kreeg ik drie straffen en verloor ik deze partij.

Omdat de Rus waarvan ik verloor de kwart finale wist te winnen mocht ik verder in de herkansingsronde. Dit was tegen een Mongoliër (Gaajadamba Bayanmunkh). De partij ging erg heen en weer. De Mongoliër wist met een heupworp op een wazari voorsprong te komen. Helaas kon ik dit punt niet op tijd terug halen... Hij kreeg nog wel twee straffen voor passiviteit maar dit was niet genoeg om de partij te winnen.

Achteraf gezien had ik in mijn laatste partij eerder het tempo op moeten voeren. Toen ik dit deed kreeg hij vrij snel twee straffen, alleen pas bij de derde straf verlies je de partij. De partij tegenover de Rus heb ik goed geanalyseerd met mijn coach en weer veel van geleerd. Al met al een goed en leerzaam toernooi.

Vrijdagochtend vertrek ik naar Boedapest voor de Grand Prix op zaterdag ­čĺ¬
Hierboven het punt van mijn tweede partij tegenover de Azerbeidzjaan. Ik ben in het wit (filmpje is van een Instagram live video, commentaar ­čśť is van Kim Polling).
Stacks Image 7549
Een van de twee Cruiseschepen waar de sporters op verbleven (op deze sliep ik).
Back

MenuLogoWeblogHomeOrange

MenuLogoSponsor