Image

European Open Tallinn

Vorig weekend heb ik de European Open in Tallinn (Estland) gejudood. Na een vrijloot stond ik de tweede ronde tegenover een Sloveen (foto boven). Al snel voelde ik dat ik deze jongen goed onder controle had. Het duurde dan ook niet lang voordat ik deze partij met een wazari en ippon wist te beslissen.

De derde ronde was tegen een Est. Ook deze jongen was ik goed aan het domineren. Vrij snel scoorde ik met uchi mata een wazari. Helaas landde ik zelf vol op mijn hoofd. Door deze val op mijn hoofd/nek had ik zo goed als geen kracht meer in mijn rechter schouder. De partij verder erg moeizaam afgemaakt maar nog wel een hard punt weten uit te delen.

Doordat ik geen pijn had en mijn nek gecheckt was door de fysio besloot ik door te judoën. In de kwartfinale stond ik tegenover de Fransman Baptiste Pierre. Het judoën ging nog verrassend goed. Sommige worpen zijn natuurlijk lastig in te draaien met een zwakke schouder. Ik was alleen niet bezig met mijn schouder tijdens deze partij zodat ik twee keer een worp inzette die ik beter niet had kunnen inzetten met een zwakke schouder. Hij nam mij namelijk twee keer gemakkelijk over. Helaas kwam ik er pas na de tweede keer achter dat ik deze worp niet vol kon indraaien. Ik verloor en ging door naar de herkansingsronde.

In deze herkansingsronde stond ik tegenover de Wit-Rus Yunus Bekmurzaev. Binnen een paar seconden kwamen we op de grond en wist ik hem naar zijn rug te kantelen voor een houdgreep. Echter, de scheids riep net tijdens de houdgreep matté (stoppen). Mijn coach en ik snapten er niks van... Helaas moest ik loslaten. Staand ging het minder goed. De Rus wist mij twee punten te geven waardoor ik de partij verloor.
Image
Tegen Yunus Bekmurzaev
Zodoende als 7e geëindigd op deze European Open. Inmiddels een kleine week later heb ik nog steeds niet mijn kracht terug in mijn schouder. De dokter verwacht dat het een gekneusde zenuw is. Hierdoor heb ik de finale van de Bundesliga (die vandaag plaats vond) moeten laten schieten... Erg jammer, dit zou namelijk eveneens het laatste toernooi zijn dat ik dit jaar op de planning had staan. Nu heb ik echter wel voldoende tijd om goed te revalideren en volgend jaar fit te starten aan een nieuw seizoen.
Back

MenuLogoWeblogHomeOrange

MenuLogoSponsor